3D virtuelne ture Banja Luka

3D VIRTUELNE TURE

Istražite Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet kroz fascinantnu Virtuelnu turu

Facebook
Twitter
LinkedIn
AGGF Banjaluka 2

Dobrodošli u virtuelnu avanturu koja vas vodi kroz svaki kutak Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banjaluci! Naša nedavno kreirana 3D virtuelna tura omogućava vam da istražite svaki ćošak ovog impozantnog prostora koji se proteže na 5 etaža, sa ukupno snimljenih impresivnih 4267 kvadratnih metara. Prije nego što započnete svoje istraživanje, želimo s vama podijeliti nekoliko zanimljivosti o našem putovanju stvaranja ove nevjerojatne ture.

Velika površina snimanja zahtijevala je temeljno planiranje i koordinaciju kako bismo osigurali da svaki kutak bude zabilježen i prikazan na najbolji mogući način. S obzirom na to da je snimanje trajalo nekoliko dana, bilo je važno osigurati dosljednost u osvjetljenju i izgledu prostora i eksterijera (vremenski uslovi) kako bi se stvorio fluidan doživljaj za naše posjetitelje.

Jedan od većih izazova s kojim smo se susreli bila je velika količina staklenih površina. Sa staklenim vratima te vanjskim šajbama bilo je potrebno svesti refleksiju kamere na minimum te izbjeći odraz snimatelja u odrazu na njima. Bez obzira na to, zahvaljujući našem stručnom timu, uspjeli smo prevazići ovaj izazov i stvoriti prijatan vizuelni doživljaj.

Da bismo izbjegli prisutnost studenata i osoblja na snimcima, odlučili smo se da većinu snimanja izvršimo vikendom.

Virtuelna tura je smještena na Matterport platformu koja omogućuje prikaz makete objekta, kao i prikaz tlocrta svake etaže. Dodati su nazivi učionica, mini mapa za lakšu orijentaciju u velikom prostoru kao i dodatni opisi. Virtuelne šetnje predstavljene na taj način stvaraju digitalnog blizanca objekata, sa lakom navigacijom.

Možete zaviriti u učionice, posjetiti biblioteku, izložbenu galeriju ili čak sjesti u studentsku kantinu i osjetiti atmosferu koja vlada ovim prostorom. Bilo da ste budući student koji istražuje mogućnosti ili jednostavno znatiželjni posjetilac, naša virtuelna tura je putovanje koje ne želite propustiti.

Mnogi izazovi su bili prisutni, ali krajnji rezultat je fascinantan! Naša 3D virtuelna tura omogućava vam da istražite ovaj fakultet iz udobnosti svog doma. Projekat zgrade ovog fakulteta je nominovan za prestižnu evropsku nagradu Mies Van De Rohe, a sada možete u potpunosti doživjeti atmosferu ovog prostora, čak i ako niste u prilici da ga uživo posjetite.

Zahvaljujemo vam što ste se pridružili našoj virtuelnoj avanturi. Spremni ste za polazak? Kliknite ovdje i započnite svoje istraživanje!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Povezani članci